Bois Boudran omaka
Sestavine
- 200 g paradižnikovega kečapa
- 30 g sherry kisa
- 15 g Worcestershire omake
- 15 g sojine omake
- 10 g dijonske gorčice
- 90 g oljčnega olja
- 160 g šalotke
- 40 g pehtranovih listov
- 30 g peteršilja
- Tabasco omaka
Uvod
- Kategorija: Poletje, Pomlad
- Količina: 4 osebe
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 15 minut
Postopek
1
Šalotko olupimo in zelo drobno sesekljamo. Zavremo vodo, vanjo stresemo narezano šalotko in pustimo vreti 30 sekund. Nato šalotko stresemo na cedilo, jo prelijemo z mrzlo vodo in temeljito odcedimo. Pehtran in peteršilj drobno sesekljamo.
2
V skodeli z metlico gladko razmešamo kečap, kis, Worcestershire omako, sojino omako, gorčico in oljčno olje. Dodamo pehtran, peteršilj in blanširano šalotko ter dobro premešamo. Na koncu dodamo nekaj kapljic tabasco omake, pokrijemo s prozorno folijo in pustimo stati najmanj dve uri.
Oceni