Bombetke s čebulo in čedarjem
Sestavine
- 1 čebula
- 65 g masla
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 žlička sesekljanega timijana
- 1 žlička rjavega sladkorja
- 1 žlica šeri kisa
- 430 g moke
- 1 zvrhana žlica pecilnega praška
- 1 žlička soli
- poper
- 100 g naribanega čedar sira
- 3 jajci
- 100 ml mleka
- mleko za premaz

Uvod
- Kategorija: Poletje, Pomlad
- Količina: 20 kosov
- Hranilna vrednost: 175 kcal/kos
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 1 ura
Čebulo olupimo in drobno sesekljamo. V majhni povni segrejemo 25 g masla in olje, dodamo čebulo in timijan ter pražimo na majhni vročini 10 minut. Dodamo sladkor in kis ter vse skupaj dušimo še 5 minut. Pustimo ohladiti.
Pečico segrejemo na 200 stopinj. Pekač obložimo s peki papirjem in ga rahlo naoljimo. V skledi zmešamo moko, pecilni prašek in 70 g sira. Preostalo maslo raztopimo in rahlo ohladimo. Jajci in mleko gladko razžvrkljamo in vmešamo stopljeno maslo.
V moko naredimo vdolbino in vanjo vlijemo jajčno maso. Vse skupaj zgnetemo v gladko testo in če je presuho, mu dodamo žlico ali dve mleka. Na koncu v testo vgnetemo še dušeno čebulo.
Iz testa oblikujemo majhne kroglice (velikost žogice za golf) in jih naložimo na peki papir. Narahlo jih sploščimo, premažemo z mlekom in potresemo s preostalim sirom. Bombetke pečemo v sredini pečice 25 do 30 minut in jih ohladimo na rešetki.