Sestavine

  • 1 zavitek kvašenega listnatega testa
  • 1 rumenjak
  • 2 žlici mleka
  • 2 žlici oluščenega sezama
  • 125 g domače majoneze
  • 2 žlici creme fraiche
  • 1 žlica sesekljanega kopra
  • 1 žlica limetinega soka
  • sol
  • kajenski poper
  • 50 g radiča ali glavnate solate
  • 1 stebelna zelena
  • 1 avokado
  • 150 g dimljenega lososa

Uvod

Boljše trije majhni kot eden velik. A kje dobiti tako majhne bombetke? Nič lažjega, saj jih boste sami spekli! Pa sploh ne nujno, da le za burgerje. Priznajte, da ste že dolgo iskali takšne majhne, hrustljave in čisto sveže kvašene bombice, ki so zjutraj lahko z maslom in marmelado, opoldan s tankimi rezinami hladne svinjske pečenke, zvečer z ribjimi zelenjavnimi ali mesnimi polpeti, ko pride nenapovedan obisk pa en, dva, tri pečene in polnjene z remuladno omako, solato in dimljenim lososom. Zdaj jih imate!...

  • Kategorija: Jesen, Zima
  • Količina: 8 kom
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 50 minut
  • Priporočeno vino: Ferrari maximum brut
 
Postopek
1

Listnato testo razvijemo, da odstranimo papir, nato ga ponovno zvijemo in narežemo na 2 cm debele rezine. Vdolbine pekača za muffine dobro namastimo in vanje naložimo rezine testa s prerezano stranjo navzgor. Pustimo počivati na toplem 25 minut.

2

Pečico segrejemo na 200 stopinj. Rumenjak in mleko gladko razvžvrkljamo, premažemo testo in potresemo s sezamom. Bombetke pečemo v sredini pečice 25 minut oz. do zlato rjave barve. Pustimo malce ohladiti in jih iz modelčkov preložimo na rešetko, da se popolnom ohladijo.

3

Avokado olupimo in narežemo na majhne kocke. Stebelno zeleno očistimo in prav tako narežemo na zelo majhne kocke. Radič ali solato natrgamo na večje kose.

4

Majonezo, creme fraiche, limetin sok in koper gladko razmešamo ter začinimo s soljo in kajenskim poprom. V remulado zamešamo narezani avokado in stebelno zeleno.

5

Bombetke prerežemo na polovico in spodnje dele obložimo s solato, nanjo porazdelimo remulado in na vrh rezino dimljenega lososa. Pokrijemo jih z zgornjim delom in takoj serviramo.

Oceni