Bombica s šitakami v hoisin omaki
Sestavine
- 2 bombici za burger s sezamom
- 250 g šitake gob
- 2 žlici arašidovega olja
- 20 g sezama
- 40 ml hoisin omake
- čilijevi kosmiči
- 1 rdeča čebula
- 2 rezini čedar sira
- 2 žlici japonske majoneze kewpie (ali domače majoneze)
- 2 glavi solkanskega radiča (goriška roža)

Uvod
- Kategorija: Poletje, Zima
- Količina: 2 osebi
- Hranilna vrednost: 625 kcal/osebo
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 30 minut
Sezam opražimo v ponvi brez maščobe in ohladimo. Gobe narežemo na 1 cm široke rezine. V ponvi segrejemo olje in pražimo gobe na močni vročini 2 do 3 minute. Ponev odstavimo s štedilnika in v gobe zamešamo hoisin omako, čilijeve kosmiče in praženi sezam.
Čebulo narežemo na tanke kolobarje, v cedilu jih prelijemo z vrelo vodo in osušimo na papirju. S tem postopkom malce omilimo močan okus. Radič razdelimo na posamezne liste.
Bombice vodoravno prerežemo in jih s prerezano stranjo navzdol opečemo v vroči ponvi brez maščobe ali na električni žar plošči (ali poleti na žaru). Spodnjo polovico premažemo z majonezo, nanjo položimo rezino sira, potresemo s praženimi gobami, nadaljujemo s kolobarji čebule in listi radiča ter pokrijemo z drugo polovico bombice. Serviramo vroče.