Bradač z bučkami in kuskusom
Sestavine
- BRADAČ IN BUČKE
- 4 bradači
- 2 srednje veliki bučki
- 5 žlic oljčnega olja
- 1 1/2 žličke Pimenta d'Espelette (francoski čili)
- sol
- 1 žlička solnega cveta
- 8 cvetov kapucinke
- KUSKUS S PAPRIKO
- 200 g kuskusa
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 podolgovata rdeča paprika
- 1 mlada čebula
- 2 stroka česna
- črni poper
- 2 žlici sesekljanega koriandra ali peteršilja
Uvod
- Kategorija: Jesen, Poletje
- Količina: 4 osebe
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 45 minut
- Priporočeno vino: Malvazija 2020, Vina Krapež
Kuskus skuhamo po navodilu na embalaži. Papriko očistimo in narežemo na drobne kocke. Mlado čebulo in česen sesekljamo. V majhni ponvi segrejemo olje, dodamo papriko in pražimo na srednji vročini 3 minute. Vmešamo čebulo in česen, pražimo še 2 minuti ter začinimo s soljo in sveže mletim poprom. Ponev odstavimo s štedilnika.
Bučke narežemo na 5 cm dolge tanke trakove. V ponvi segrejemo 2 žlici olja in narezane bučke pražimo na močni vročini 3 do 4 minute, da rahlo porjavijo. Začinimo jih s soljo in francoskim čilijem. Cvetove kapucinke narežemo na 1 cm široke trakove in jih zamešamo v pražene bučke.
Ribe obrišemo s kuhinjskim papirjem in posolimo, Preostalo olje in žličko francoskega čilija zmešamo ter z njim premažemo ribe. Pečemo jih na srednje vročem žaru 3 do 4 minute na vsaki strani.
Papriko ponovno segrejemo in jo skupaj s koriandrom zamešamo v kuhani kuskus. Na krožnike naložimo pečene bučke, kuskus s papriko in pečene bradače ter potresemo s preostalim francoskim čilijem.