Brancinov ceviche z ribjim sokom
Sestavine
- 2 cela brancina (a 60 dag)
- 30 ml limonovega soka
- 40 ml limetinega soka
- 40 g rdeče čebule
- 15 g sladkorja
- 10 g soli
- 15 ml oljčnega olja
- 10 g koriandrovih lističev
- 40 g blanširanega in olupljenega paradižnika
- 1 rdeči čili
- 2 g bazilike
- 2 g mete
- oljčno olje z limono (opcija)
- Piments d'Espelette

Z obeh brancinov temeljito odstranimo vse luske in ju filiramo. Za marinado uporabimo 80 g manjših kosov s strani, preostale štiri fileje pa prečno narežemo na 3 mm debele rezine, jih naložimo na večji krožnik, pokrijemo s prozorno folijo in shranimo do uporabe v hladilniku.
30 g rdeče čebule narežemo na tanke rezine. 80 g fileja narežemo na drobne kocke ter jih zmešamo z limetinim in limonovim sokom, sladkorjem, narezano čebulo in soljo. Pokrijemo in postavimo v hladilnik za najmanj 1 uro.
Nato vse skupaj stresemo na cedilo in odmerimo 60 ml ribjega soka. Paradižnik narežemo na zelo majhne kocke. Preostalo čebulo narežemo na julien trakove. Čili očistimo in drobno sesekjamo. Koriander, meto in baziliko narežemo na zelo tanke trakove.
Ribji sok, čebulo, zelišča, oljčno olje, čili in 1/2 žličke oljčnega olja z limono zmešamo in marinado do uporabe pokrijemo. Pred serviranjem narezane ribje fileje porazdelimo v servirne skodele, prelijemo z marinado in pustimo stati 5 minut. Ceviche po želji rahlo potresemo s čilijevim poprom in takoj postrežemo.