Breskova nabodala s panceto
Sestavine
- 4 rdeče breskve
- 1 žlica sladkorja
- 3 žlice belega vinskega kisa
- sol
- 16 velikih listov bazilike
- 16 tankih rezin pancete
- poper

Uvod
- Kategorija: Poletje
- Količina: 4 osebe
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 15 minut
- Priporočeno vino: penina Maria, brut, Vina Kerin
Postopek
1
Breskve umijemo, prečno prerežemo na polovico, odstranimo peške in meso narežemo na 2 cm debele rezine. Preostanke braskev drobno narežemo in v loncu s sladkorjem zavremo. Dodamo kis in ščepec soli ter kuhamo 2 minuti. Nato vse skupaj zmiksamo v gladko omako.
2
Žar segrejemo. Na rezino breskve damo 2 lista bazilike in jo ovijemo v dve rezini pancete. Postopek ponovimo s preostalimi rezinami breskve. Po dve breskvi nataknemo na nabodalo.
3
Nabodala pečemo na vročem žaru 2 do 3 minute na vsaki strani. Pečena začinimo s sveže mletim poprom in serviramo s sladko kislo breskovo omako.
Oceni
