Brioche burger štručka
Sestavine
- 40 g masla
- 110 g mleka
- 15 g rjavega sladkorja
- sol
- 10 g svežega kvasa
- 1 jajce
- 250 g moke
- 1 rumenjak
- 30 g luščenega sezama

Uvod
- Kategorija: Poletje
- Količina: 6 kom
- Hranilna vrednost: 289 kcal/osebo
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 45 minut (+ 12 do 24 ur za vzhajanje)
Maslo raztopimo v majhnem lončku. V posodi z mešalnikom zmešamo mleko, sladkor in 1/2 žličke soli. Vanj nadrobimo kvas in ga med mešanjem raztopimo. Dodamo jajce, moko in mehko maslo ter gnetemo na srednji hitrosti 5 minut.
Testo s pomokanimi rokami oblikujemo v kroglo, jo položimo nazaj v posodo in potresemo z malce moke. Tesno pokrijemo s prozorno folijo in postavimo v hladilnik za 12 do 24 ur.
Testo vzamemo iz hladilnika in pustimo stati na sobni temperaturi 3 do 4 ure. Testo pregnetemo in razdelimo na 6 enakih delov (a ca. 80 g). Oblikujemo krogle, jih položimo na peki papir na pekaču, sploščimo na 1,5 cm ter pustimo pokrito s kuhinjsko krpo vzhajati na toplem 45 minut.
Rumenjak razžvrkljamo s 3 žlicami vode. Z njim premažemo kruhke, potresemo s sezamom in pečemo v ogreti pečici na 200 stopinj na spodnji rešetki 18 do 20 minut. Kruhke pustimo ohladiti na rešetki.