Brodet iz muškatnih hobotnic
Sestavine
- 800 g majhnih muškatnih hobotnic (folpe)
- 1 čebula
- 4 stroki česna
- 2 korenja
- 2 žlici sesekljanega peteršilja
- 4 žlice oljčnega olja
- 1/2 bio limone
- 2 lovorova lista
- sol
- sveže mleti črni poper
- kajenski poper
- 200 g češnjevih paradižnikov

Uvod
- Kategorija: Poletje
- Količina: 4 osebe
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 1 ura
- Priporočeno vino: Malvazija 2013, Pucer z Vrha
Postopek
1
Hobotnice očistimo in obrišemo do suhega. Korenje, čebulo in česen olupimo ter narežemo na zelo drobne kocke. Paradižnike olupimo in narežemo na četrtine. Pečico segrejemo na 200 stopinj.
2
V litoželezni posodi segrejemo olje, dodamo korenje, čebulo in česen ter pražimo na srednji temperaturi 3 minute. Dodamo hobotnice, malce popražimo in dolijemo vino. V posodo damo še na rezine narezano limono in lovorova lista, solimo in popramo ter pokrito postavimo v pečico za 30 minuto oz. da se hobotnice zmehčajo.
3
Pred koncem pečenja vmešamo še paradižnike in dušimo 7 minut. Pred serviranjem potresemo s peteršiljem in zraven ponudimo kremasto polento.
Oceni