Brokoli, burrata in leča
Sestavine
- 100 g zelene ali rjave leče
- 1 žlica olivnega olja
- 300 g maldega brokolija
- 4 stroki česna
- 50 g masla
- 1 rdeči čili
- 2 burrati a 125 g
- sol
- črni poper
Lečo skuhamo po navodilu na embalaži in jo solimo šele proti koncu kuhanja. Kuhano lečo stresemo na cedilo in odcejeno zmešamo z oljčnim oljem. Do serviranja jo hranimo na toplem.
Brokoliju odrežemo zgornje majhne cvetove, stebla pa olupimo in narežemo na tanke rezine. Narezana stebla blanširamo v vreli soljeni vodi 2 minuti, jih stresemo na cedilo, prelijemo z mrzlo vodo in pustimo dobro odcediti.
Čiliju odstranimo semena in ga drobno sesekljamo. Olupljeni česen narežemo na tanke rezine in jih hrustljavo opražimo v majhni ponvi, v kateri smo segreli 30 g masla. Pazimo, da česen ne porjavi preveč, saj bo drugače grenak. Pečeni česen odcedimo na kuhinjskem papirju.
V ponev nato dodamo še prestalo maslo in sesekljani čili, pražimo 1 minuto in dodamo brokolijeve cvetove. Dušimo pokrito na majhni vročini nekaj minut, vmes večkrat premešamo in po potrebi dodamo še malo masla.
V ponev stresemo še blanširana stebla, začinimo s soljo in poprom ter dušimo še 2 minuti. Na krožnika naložimo lečo, burrato in brokoli ter potresemo s hrustljavim česnom.