Brokoli juha z mandlji
Sestavine
- 1 velik por
- 600 g brokolija
- 2 žlici oljčnega olja
- 750 ml zelenjavne juhe
- 1 jajce
- 100 g sesekljanih mandljev
- 2 žlici moke
- 50 g ghee masla
- sol, poper
- muškatni orešček
- 1/4 žličke limonovega soka
- spenjeno mleko
Uvod
- Kategorija: Poletje, Pomlad
- Količina: 4 osebe
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 45 minut
Por očitimo in narežemo na trakove. Brokoli razdelimo na manjše cvetove, pri tem damo na stran 4 velike cvetove.
V loncu segrejemo olje in pražimo por 1 minuto. Dodamo še brokoli, ga malce podušimo in zalijemo z juho. Kuhamo pokrito na majhni temperaturi 15 minut.
Juho gladko zmiksamo s paličnim mešalnikom ali v blenderju. Začinimo jo s sveže mletim poprom, muškatnim oreščkom in limonovim sokom.
Surove cvetove brokolija narežemo na 1 cm velike rezine. Rahlo jih solimo, povaljamo v moki, razžvrkljanem jajcu in sesekljanih mandljih.
V ponvi segrejemo ghee maslo, panirani brokoli zlato rjavo ocvremo in ga odcedimo na kuhinjskem papirju. Mleko spenimo v aparatu za penjenje mleka. Juho naložimo v vroče krožnike in jo serviramo z ocvrtimi rezinami brokolija in mlečno peno.