Sestavine

  • 2 majhni bučki
  • 12 češnjevih paradižnikov
  • 3 žlice oljčnega olja
  • sveža bazilika
  • limonov sok
  • sol, poper
  • kajenski poper
  • 150 g burrate

Uvod

Prve bučke so najboljše! Še bolj, če so z domačega vrta. A takrat niso v izobilju, zato sta sprva le dve, majhni, nežni, dišeči, lepi. Zanju je, torej, potrebno nekaj posebnega. Zato smo jima naredili le omako. Kajti poanta tega recepta je, da je prvih bučk škoda za omako. Zaslužijo si, namreč, da omako naredimo zanje!

Najboljša omaka pa je naravna. Torej iz tistega soka, ki ga bučke spustijo v vroče olje, ko jih le nekajkrat popeljemo po ponvi, nato pa mu dodamo paradižnike, da nastane gostljata omaka, ki pa jo konča šele na krožniku burrata.

Če so bučke domače, potem smo lahko tudi mi, kajne. Burrate ne razrežite, temveč jo natrgajte na bučke!...

  • Kategorija: Poletje
  • Količina: 2 osebi
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 15 minut
 
Postopek
1

Bučke po dolgem razpolovimo in narežemo na četrtine. Paradižnike razrežemo na štiri dele. Burrato razrežemo na osmine.

2

V ponvi segrejemo olje, dodamo narezane bučke in jih pražimo na srednji temperaturi 3 minute, da se rahlo zmehčajo. Dodamo paradižnike, začinimo s soljo, poprom in limonovim sokom ter pražimo 5 do 7 minut, da se paradižniki zmehčajo. Vmešamo liste bazilike in rahlo potresemo s kajenskim poprom.

3

Na ogreta krožnika naložimo pečeno zelenjavo, nanjo narezano burrato in serviramo še vroče.

Oceni