Bučkini zvitki s papriko
Sestavine
- 1 večja bučka
- 2 jajci
- 1 manjša rdeča paprika
- sol, črni poper
- 7 žlic oljčnega olja
- 1 žlička timijanovih lističev
- 1 žlica črnih oliv
- kajenski poper
- oljčno olje z limono

Uvod
- Kategorija: Poletje
- Količina: 2 osebi
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 25 minut
- Priporočeno vino: Sauvignonasse 2016, Marjan Simčič
Bučko narežemo po dolgem na 5 mm debele rezine, jih solimo in popramo ter opražimo na 4 žlicah olja v ponvi na močni temperaturi do zlato rjave barve. Osušimo jih s kuhinjskim papirjem in pustimo ohladiti.
Jajca kuhamo v vreli vodi 7 minut, nato jih prelijem z mrzlo vodo in olupimo. Papriko narežemo na zelo drobne kocke. V majhni ponvi segrejemo preostalo olje, vanj stresemo papriko in timijan ter pražimo na majhni temperaturi 6 minut. Solimo in popramo.
Jajca olupimo in rumenjake gladko pretlačimo z vilico (beljake uporabimo kje drugje). Olive izkoščičimo in narežemo na drobne kocke. Zmešamo papriko, rumenjake in olive ter začinimo s soljo in kajenskim poprom.
Bučkine rezine premažemo z jajčno kremo in zvijemo. Naložimo jih na servirni pladenj in pokapljamo z oljčnim oljem z limono.