Buča, kokos, ingver in kozice
Sestavine
- 600 g hokaido buče
- 15 g ingverja
- 1 strok česna
- 1 šalotka
- 6 žlic oljčnega olja
- 10 vejic svežega koriandra
- 200 ml kokosovega mleka
- 400 ml zelenjavne juhe
- sol
- 1/2 žličke čilijevih kosmičev
- 10 večjih olupljenih kozic
- limeta
- piment d’espelette

Uvod
- Kategorija: Jesen, Zima
- Količina: 2 osebi
- Hranilna vrednost: 756 kcal/osebo
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 40 minut
Hokaido bučo olupimo, odstranimo peške in narežemo na majhne kocke. Olupljeni ingver, šalotko in česen drobno sesekljamo.
V loncu segrejemo 4 žlice olja ter dodamo šalotko, ingver in česen. Malce opražimo, dodamo narezano bučo in dušim na majhni temperaturi 3 minute. Dolijemo juho in kokosovo mleko, začinimo s soljo in čilijevimi kosmiči ter kuhamo pokrito 20 do 25 minut.
Juho zmiksamo v blenderju ali pretlačimo s paličnim mešalnikom. Začinimo jo s soljo, limonovim sokom po okusu in pekočim čilijem v prahu (piment d’espelette).
V majhni ponvi segrejemo preostalo olje in kozice pečemo na močni temperaturi 2 minuti. Rahlo jih solimo. V ogreta krožnika nalijemo juho, potresemo s kozicami in koriandrovimi lističi ter s čilijem.