Bučna juha z jurčki in pistacijo
Sestavine
- 1 majhna hokaido buča (ca. 1 kg)
- 3 šalotke
- 15 g svežega ingverja
- 3 žličke koriandrovih semen
- 3 žlice repičnega olja
- 1 žlička curryja v prahu
- 1 l zelenjavne juhe
- kajenski poper
- sol
- 30 g praženih in soljenih pistacij
- 1 žlica sesekljanega koriandra (ali peteršilja)
- 150 g jurčkov
- 1 žlica oljčnega olja
- sveže mleti črni poper
Uvod
- Kategorija: Jesen
- Količina: 4 osebe
- Hranilna vrednost: 350 kcal/osebo
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 40 minut
Bučo prerežemo na polovico, izkoščičimo in olupimo. Narežemo jo na 2 cm velike kocke. Šalotko in ingver sesekljamo. Koriandrova semena fino zdrobimo v možnarju.
V loncu segrejemo repično olje in šalotko stekleno opražimo. Vmešamo ingver in curry, pražimo 30 sekund in dolijemo juho. V lonec stresemo še narezano bučo, zavremo in kuhamo na majhni temperaturi 20 minut oz. da se buča zmehča.
Za posip pistacije grobo sesekljamo in zmešamo s koriandrom. Jurčke narežemo na ne pretanke rezine in jih opražimo v ponvi na oljčnem olju. Solimo in popramo.
Juho zmiksamo s paličnim mešalnikom ali v blenderju in precedimo skozi fino cedilo. Ponovno jo zavremo in krepko začinimo s kajenskim poprom in po potrebi dosolimo. Pred serviranjem juho potresemo s pistacijevim posipom in pečenimi jurčki.