Bučna krema, lisičke, jajčevci, čebula
Sestavine
- 2 rdeči čebuli
- 3 žlice sladkorja
- 100 ml belega vina
- 4 žlice jabolčnega kisa
- 1 žlička gorčičnih semen
- 2 zrna pimenta
- 2 nageljnovi žbici
- 600 g olupljene in očiščene muškatne buče
- 3 žlice masla
- 1/2 bio limone
- sol, poper
- muškatni orešček
- 2 žlici creme fraiche
- 2 tanka jajčevca
- 150 g grškega jogurta
- šopek mešanih zelišč (peteršilj, drobnjak, meta, bazilika)
- 150 g lisičk
- sveža bazilika
- olje za cvrenje

Čebulo olupimo in narežemo na debelejše krhlje. V loncu karameliziramo sladkor, dolijemo vino, kis in 100 ml vode ter zavremo. Dodamo še gorčična semena, piment in klinčke. Kuhamo 10 minut na majhni temperaturi. Dodamo narezano čebulo in jo kuhamo 5 minut. Pustimo jo ohladiti v tekočini.
Jajčevca narežemo na tanke rezine, jih posolimo in pustimo stati 10 minut. Nato jih dobro obrišemo s kuhinjskim papirjem. Zelišča drobno sesekljamo in zamešamo v grški jogurt. Začinimo s soljo, poprom in nekaj kapljicami limonovega soka. Postavimo ga v hladilnik.
Bučo narežemo na kocke. V širšem loncu segrejemo 2 žlici masla in narezano bučo pražimo 2 minuti. Dodamo limonov sok ter začinimo s soljo, poprom in muškatnim oreščkom. Dolijemo 75 ml vode, pokrijemo in kuhamo na majhni temperaturi 20 minut oz. da se buča zmehča. V kuhano bučo zamešamo creme fraiche in jo zmiksamo v blenderju ali s paličnim mešalnikom v gladki pire.
V fritezi ali majhnem loncu segrejemo olje na 170 stopinj in narezane rezine jajčevcev v več porcijah hrustljavo ocvremo. Ocvrte jajčevce odcedimo na kuhinjskem papirju ter začinimo s soljo in poprom.
Manjšo teflonsko ponev močno segrejemo, vanjo stresemo očiščene lisičke in jih pražimo na močni temperaturi toliko časa, da spustijo tekočino. To odlijemo iz ponve in dodamo preostalo maslo. Pražimo še 2 minuti, nato lisičke solimo in popramo.
Na ogrete krožnike naložimo bučni pire, okisano čebulo brez tekočine, čips jajčevcev in zeliščni jogurt. Potresemo s pečenimi lisičkami in lističi bazilike.