Bučni ocvrtki, jogurt in bulgur
Sestavine
- 450 g hokaido buče
- 200 g čvrstega krompirja
- 100 g čebule
- 2 stroka česna
- 1 jajce
- 1 žlica kumine v zrnju
- 1 žlica koriandrovih semen
- 1 žlička črne kumine v zrnju
- 1 žlička gorčičnih semen
- 5 žlic čičerikine moke
- 1 žlica drobtin
- 1 žlička čilijevih kosmičev
- 1 strok svežega rdečega čilija
- 25 g ingverja
- 2 žlici svežih koriandrovih lističev
- 2 vejici sveže bazilike
- 2 žlici olupljenih mandljev
- 1 žlica limonovega soka
- 40 ml oljčnega olja
- 2 žlici jogurta
- sol, poper
- 5 žlic ghee masla
- 300 g bulgurja
- 2 žlici masla
- 2 žlici sesekljanega peteršilja
- 1 žlica sesekljane mete
V majhni ponvi opražimo obe vrsti kumine, koriandrova semena in gorčična semena. Ohladimo in jih zdrobimo v možnarju. Krompir, bučo, čebulo in česen olupimo.
Vso zelenjavo grobo naribamo in iztisnemo vso tekočino. Vanjo zamešamo jajce, moko, drobtine, čilijeve kosmiče in zdrobljena opražena semena. Maso krepko začinimo s soljo in sveže mletim poprom ter oblikujemo 12 enako velikih polpetkov.
Čiliju odstranimo semenje in ga narežemo. Olupljeni ingver fino naribamo. Koriander in baziliko grobo sesekljamo. V blender stresemo čili, ingver, koriander, baziliko, mandlje, limonov sok, oljčno olje in jogurt. Fino zmiksamo in dip krepko začinimo s soljo in poprom.
Bulgur skuhamo po navodilu na embalaži in pred serviranjem vanj zamešamo maslo ter sesekljani peteršilj in meto.
V veliki ponvi segrejemo ghee maslo in bučne polpetke ocvremo do zlato rjave barve. Odcedimo jih na kuhinjskem papirju. Serviramo vroče z zeliščnim bulgurjem in jogurtovim dipom.