Burger rdeče pese z zeljno solato
Sestavine
- 350 g rdeče pese
- 150 g korenja
- 120 g pirine moke
- 2 rdeči čebuli
- 2 stroka česna
- 3 jajca
- sesekljani peteršilj in drobnjak
- 1 žlička sesekljanih timijanovih lističev
- sol
- črni poper
- olje za pečenje
- 150 g gomoljne zelene
- 200 g belega zelja
- 2 majhna korenja
- 20 g opraženih lešnikov
- 1 žlica sesekljanega peteršilja
- 1 jabolko
- 1 žlica olivnega olja
- 100 g domače majoneze
- nastrgana limonina lupinica
- limonov sok
- češnjevi paradižniki
Uvod
- Kategorija: Poletje
- Količina: 10 kosov
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 1 ura 10 minut
Rdečo peso in 2 korenja olupimo ter drobno naribamo. Česen in 1 rdečo čebulo drobno sesekljamo. Zmešamo rdečo peso, korenje, čebulo, česen, jajca, zelišča, moko, žličko soli in sveže mleti poper, dobro pregnetemo in pustimo stati 15 minut.
Gomoljno zeleno olupimo in narežemo na tanke palčke, Zelje tanko nahobljamo, korenje naribamo, čebulo narežemo na tanke kolobarje. Jabolko olupimo in narežemo na tanke krhlje. Lešnike grobo narežemo.
Temeljito zmešamo vso pripravljeno zelenjavo, čebulo, lešnike in peteršilj. Olivno olje, majonezo, limonino lupinico in sok zmešamo v solatni preliv ter ga začinimo s soljo in poprom. Preliv zamešamo skupaj z jabolkom v solato in po potrebi dosolimo.
Pečico segrejemo na 180 stopinj. Iz mase oblikujemo 10 burgerjev in jih pečemo v veliki ponvi na olju na vsaki strani 3 minute. Položimo jih na pekač, ki smo ga prekrili s peki papirjem in postavimo v pečico za 10 minut.
Burger štručke prerežemo na polovico. Na spodnji del porazdelimo malo zeljne solate, nanjo naložimo burger in polovičke paradižnika. Pokrijemo z drugo polovico štručke in takoj ponudimo.
- Za nadaljevanje postopka si oglejte še