Burger s trganim piščancem
Sestavine
- 1 pečen spodnji del piščančjega bedra
- 1/2 pečenih piščančjih prsi
- 4 do 5 žlic BBQ omake
- 4 burger bombetke (Ana Roš & Tuš)
- 3 žlice masla
- 4 rezine sira s tarftufi
- 2 glavi goriške rože (sukenski radič)
- 3 žlice kisle smetane
- 1 žlica delikatesnega hrena
- 3 kisle kumarice

Bombetke odtajamo po navodilu na vrečki. Pečico segrejemo na 160 stopinj in bombetke postavimo na rešetko za 10 minut. Gladko zmešamo kislo smetano in delikatesni hren. Radič natrgamo na lističe, jih umijemo in dobro osušimo. Kumarice po dolžini narežemo na tanke rezine.
Piščanca z rokami natrgamo na manjše kose. V kozici segrejemo BBQ omako, vanjo stresemo natrganega piščanca in segrevamo na majhni vročini nekaj minut. Nato meso v ponvi oblikujemo v štiri kroge s premerom 10 cm in na vsakega položimo rezino sira. Ponev pokrijemo, da se sir raztopi.
Bombetke prerežemo na polovico. V veliki ponvi segrejemo maslo, vanjo položimo bombetke s prerezano stranjo navzdol in jih pečemo na srednji vročini, da se svetlo rjavo opečejo. Spodnje dele bombetk premažemo s kislo smetano, nanjo naložimo liste radiča, meso s sirom in narezane kumarice. Pokrijemo z zgornjim delom bombetk in takoj serviramo.
- Za nadaljevanje postopka si oglejte še