Burgerjev makaroniflajš
Sestavine
- 4 goveji burgerji (500 g)
- 1 čebula
- 4 stroki česna
- 2 žlici olja
- 2 žlici paradižnikove mezge
- 1 konzerva olupljenih paradižnikov (420 g)
- 50 g vloženih jalapeno paprik
- 1 žlica sojine omake
- 1 žlička čilijevih kosmičev
- 500 g testenin (polžki, pipe rigate)
- 150 g čedar sira
- 3 žlice naribanega parmezana
- sol

Olupljeno čebulo in česen je drobno sesekljal. Vložene olupljene paradižnike je zdrobil z roko. Jalapeno paprike je drobno narezal. Sir je grobo naribal.
Nizko litoželezno posodo je močno segrel, vanjo naložil goveje burgerje in jih pekel na močni vročini 3 do 4 minute. Rahlo jih je solil in popral, obrnil in pekel še 3 minute. Pečene burgerje je ohladil na krožniku in jih nato grobo sesekljal.
V vročo posodo je dodal olje in čebulo ter jo pražil do zlato rumene barve približno 10 minut. Dodal je česen, ga pražil 30 sekund, vmešal mezgo in pražil 1 minuto. V posodo je stresel olupljene paradižnike s sokom, jalapeno paprike, sojino omako, čilijeve kosmiče in sesekljano meso. Omako je kuhal na majhni vročini 10 minut.
Medtem je v velikem loncu zavrel soljeno vodo, vanjo stresel testenine in jih skuhal na zob (al dente). Testenine je stresel na cedilo in pri tem shranil 300 do 400 ml vode od kuhanja.
V omako je zamešal kuhane testenine, vodo od kuhanja, naribani čedar in parmezan ter kuhal na majhni vročini še približno 3 minute. Po želji lahko testenine na krožniku potresemo z nahobljanim parmezanom.