Burrata s paradižniki in marelicami
Sestavine
- 2 burrati a 125 g (ali bivolji mocareli)
- 3 marelice
- 300 g mešanih malih paradižnikov
- 100 g lisičk
- 8 žlic oljčnega olja
- 2 žlici vinskega kisa
- 2 žlici bezgovega sirupa
- sol, poper
- mešana zelišča (meta, peteršilj, bazilika, origano)
Uvod
- Kategorija: Poletje
- Količina: 4 osebe
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 20 minut
- Priporočeno vino: Angel belo 2017, Batič
Postopek
1
Za marinado zmešamo 6 žlic olja, kis in bezgov sirup ter jo začinimo s soljo in sveže mletim poprom. Marelice in paradižnike narežemo na poljubno velike kose. Vse prelijemo z marinado in pustimo stati 10 minut.
2
Lisičke očistimo in narežemo na manjše kose. V ponvi segrejemo preostalo olje in lisičke na hitro opečemo na močni temperaturi. Solimo in popramo. Zelišča osmukamo. Burrato prerežemo na polovico.
3
Na krožnike naložimo marinirane paradižnike in marelice, dodamo burrato ter potresemo z zelišči in pečenimi lisičkami.
Oceni