Cajun piščanec iz pečice
Sestavine
- 2 piščančji bedri s kožo
- 2 polovici piščančjih prsi s kožo
- 1/2 žličke mletega cimeta
- 1/2 žličke mlete orientalske kumine
- 1/2 žličke naribanega muškatnega oreščka
- 1/2 žličke čiliija v prahu
- 1 žlička gorčičnih semen
- 5 žlic repičnega olja
- 1 žlička dimljene paprike v prahu
- 1 žlička timijanovih lističev
- 1 žlička origanovih lističev
- sol, poper
- 500 g čvrstega krompirja
- 2 žlici oljčnega olja
- zeliščna sol
- 150 g polnomastnega jogurta
- 1 žlica narezanega drobnjaka
- 1 žlička sesekljanega kopra

Uvod
- Kategorija: Zima
- Količina: 2 osebi
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 1 ura 15 minut
- Priporočeno vino: Loop 2017, Štemberger
Pečico segrejemo na 180 stopinj. V majhni teflonski ponvi segrejemo žlico repičnega olja, cimet, kumino, muškatni orešček, čili in gorčična semena. Pražimo na majhni vročini, da zadiši. Ponev odstavimo s štedilnika ter dodamo papriko v prahu, origano in timijan. Začinimo s soljo in poprom ter vmešamo 2 žlici repičnega olja.
Pekač namastimo s preostalim repičnim oljem. Piščančje kose dobro obrišemo s papirjem do suhega in jih naložimo v pekač s kožo navzgor. Premažemo jih z začimbno mešanico.
Krompir olupimo in narežemo na poljubno velike kose. Zmešamo ga z oljčnim oljem in začinimo z zeliščno soljo. Stresemo ga na prosti konec v pekaču in vse skupaj pečemo v sredini pečice 40 do 45 minut. Deset minut pred koncem pečenja temperaturo zvišamo na 200 stopinj. Jogurt zmešamo z zelišči, začinimo s soljo in sveže mletim poprom ter postrežemo s krompirjem.