Cantuccini z lešniki in belo čokolado
Sestavine
- 120 g bele čokolade
- 130 g moke
- 1/4 žličke pecilnega praška
- 1/2 žličke cimeta
- 1 žlička mletega janeža
- 50 g trsnega sladkorja
- 1 žlica vanilijevega sladkorja
- 1 jajce
- 40 g mehkega masla
- 40 g rozin
- 50 g pistacij
- 50 g olupljenih lešnikov
- 30 g kandirane pomaranče

Uvod
- Kategorija: Jesen, Zima
- Količina: 35 kosov
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 1 ura 35 minut
Pečico segrejemo na 180 stopinj z ventilatorjem. Čokolado sesekljamo na majhne koščke. V skledi zmešamo moko, pecilni prašek, cimet, janež, sladkor in vanilijev sladkor. Dodamo sesekljano čokolado, jajce, drobno narezano maslo, rozine, pistacije, lešnike in kandirano pomarančo ter vse skupaj temeljito zgnetemo v homogeno testo.
Testo razdelimo na tri dele in vsakega oblikujemo v valj s premerom 3 cm. Naložimo jih na pekač obložen s papirjem za peko in ga postavimo v sredino pečice. Temperaturo pečenja takoj znižamo na 160 stopinj in pečemo 20 minut oz. do zlate barve. Pečeno testo pustimo, da se hladi 30 minut.
Temperaturo v pečici znižamo na 140 stopinj z ventilatorjem. Rahlo ohlajeno testo poševno narežemo na 1 cm široke rezine in jih naložimo na pekač s prerezano stranjo navzgor. Piškote pečemo 15 do 20 minut in jih ohladimo na rešetki. Ohlajene shranimo v kovinski škatli za piškote.