Sestavine

  • 350 g rdeče čebule
  • 60 g masla
  • 50 g rjavega sladkorja
  • 7 vejic timijana
  • 2 lovorova lista
  • 280 ml rdečega vina
  • sol,sveže mleti poper

Uvod

Ta recept si dobro shranite - na Šoli okusov ga dodajte med priljubljene -, kajti uporabili ga boste še velikokrat. Pri burgerju s potrebušino ali klasičnem z govejim polpetom, nasploh pri mesu z žara, med katerega se lahko vrinejo celo ribje klobase s krompirjevo solato, na primer. Možnosti je ogromno, čebulna marmelada pa je tako hitro gotova. Da imate le dovolj čebule in dobrega rdečega vina....

  • Kategorija: Jesen, Poletje, Pomlad
  • Zahtevnost: Enostavno
 
Postopek
1

Čebulo olupimo, prerežemo na polovico in narežemo na zelo tanke rezine. V širši posodi segrejemo maslo, dodamo sladkor in ga rahlo karameliziramo. Vmešamo narezano čebulo, timijanove lističe in lovor, začinimo s soljo in poprom ter med mešanjem pražimo 10 minut na srednji temperaturi.

2

Dolijemo malo vina in čebulo dušimo toliko časa, da tekočina povre. Ponovno dolijemo malo vina in postopek ponavljamo, da porabimo vso vino in se marmelada zgosti. V kozarčku s pokrovom jo lahko hranimo v hladilniku 1 teden.

Oceni
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars (1 votes, average: 4,00 out of 4)