Češnjevo pecivo z marcipanom
Sestavine
- 400 g češenj (ali višenj)
- 250 g marcipana
- 70 g mletih lešnikov
- 100 g baby piškotov
- 125 g moke
- 2 žlički pecilnega praška
- 250 g mehkega masla
- 120 g sladkorja
- sol
- 1/2 žličke cimeta
- 8 jajc
- 2 žlici kakava v prahu
- 4 žlice češnjevega žganja

Uvod
- Kategorija: Poletje
- Količina: 12 kosov
- Hranilna vrednost: 508 kcal/kos
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 2 uri
Češnje ali višnje umijemo in izkoščičimo. Marcipan za 15 minut položimo v zamrzovalnik. Lešnike svetlo rjavo opražimo v ponvi brez maščobe. Piškote v blenderju zmeljemo v drobtine. Moko zmešamo s pecilnim praškom. Dno modela za torte (premer 26 cm) obložimo s peki papirjem. Pečico segrejemo na 180 stopinj.
Marcipan drobno naribamo. Maslo, sladkor v prahu, ščepec soli in cimet stepamo v mešalniku 10 minut. V masleno kremo nato po vrsti vmešamo jajca, marcipan, lešnike, piškotne drobtine, moko in na koncu žganje. V tretjino testa zamešamo kakav v prahu in z njim napolnimo dresirno vrečko.
Polovico svetlega testa naložimo v model, poravnamo in nanj v krogih nabrizgamo temno testo, med njima naj bo 2 cm širok presledek. Med čokoladne kroge naložimo češnje ali višnje, jih prekrijemo s preostalim svetlim testom in poravnamo. Model postavimo na drugo rešetko od spodaj za 1 uro. Po 45 minutah pečenja ga narahlo pokrijemo z alu folijo.
Pečeno pecivo ohladimo v modelu, ga zvrnemo na servirni pladenj in potresemo s sladkorjem v prahu.