Sestavine

  • 2 rusla (vložena)
  • 1 majhen avokado
  • 1 sveži rdeči čili
  • 15 g ingverja
  • sol
  • sladkor
  • 1 žlička limetine ali limonove lupine
  • 3 žlice limonovega soka
  • 2 majhni mladi čebuli
  • sveži koriander
  • 1 žlica sezama

Uvod

Fileji manjših, v glavnem plavih, morskih rib kar v dveh marinadah, sprva v sladki skandinavski, da postanejo rusli, potem pa še v kisli perujski, da rusli postanejo seksi večerja v dvoje in doma, s kozarcem dobrega vina in vsaj začasno pozabo, da karantena še traja....

  • Kategorija: Pomlad, Zima
  • Količina: 2 osebi
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 10 minut
  • Priporočeno vino: Sauvignon reserve 2017, Tement
 
Postopek
1

Olupljeni ingver in čili brez semenja drobno sesekljamo. Zmešamo z limonovim sokom, naribano lupino ter s ščepcem soli in sladkorja.

2

Mlado čebulo (beli in zeleni del) poševno narežemo na tanke kolobarje. Avokado olupimo in narežemo na majhne kocke. Sezam opražimo v ponvi brez maščobe.

3

Rusla po dolgem prerežemo na polovico in naložimo na krožnika. Potresemo s avokadom in prelijemo z limonovo marinado. Potresemo s koriandrovimi lističi in opraženim sezamom.

Oceni
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars (No Ratings Yet)