Ceviche z rusli in avokadom
Sestavine
- 2 rusla (vložena)
- 1 majhen avokado
- 1 sveži rdeči čili
- 15 g ingverja
- sol
- sladkor
- 1 žlička limetine ali limonove lupine
- 3 žlice limonovega soka
- 2 majhni mladi čebuli
- sveži koriander
- 1 žlica sezama

Uvod
- Kategorija: Pomlad, Zima
- Količina: 2 osebi
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 10 minut
- Priporočeno vino: Sauvignon reserve 2017, Tement
Postopek
1
Olupljeni ingver in čili brez semenja drobno sesekljamo. Zmešamo z limonovim sokom, naribano lupino ter s ščepcem soli in sladkorja.
2
Mlado čebulo (beli in zeleni del) poševno narežemo na tanke kolobarje. Avokado olupimo in narežemo na majhne kocke. Sezam opražimo v ponvi brez maščobe.
3
Rusla po dolgem prerežemo na polovico in naložimo na krožnika. Potresemo s avokadom in prelijemo z limonovo marinado. Potresemo s koriandrovimi lističi in opraženim sezamom.
Oceni