Cezarjeva solata na žaru
Sestavine
- 10 rezin bagete
- 100 g gorgonzole
- 4 srčki solate rimljanke
- 1 strok česna
- 1 žlica limonovega soka
- 1 žlička gorčice
- 1 jajce
- 120 ml oljčnega olja
- sol, črni poper
- češnjevi paradižniki

Uvod
- Kategorija: Poletje
- Količina: 2 osebi
- Hranilna vrednost: 596 kcal/osebo
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 35 minut
Postopek
1
Gorgonzolo narežemo na rezine ali nadrobimo. Kruhove rezine opečemo na žaru samo na eni strani, jih obrnemo, obložimo s sirom in postavimo na stran.
2
Solatne srčke po dolgem prerežemo na polovico. Česen, limonov sok, gorčico, jajce in oljčno olje zmešamo v blenderju v gladki kremasti solatni preliv. Začinimo s soljo in poprom.
3
Kruhke zložimo na majhen pekač in jih postavimo na žar, da se sir raztopi. Solatne polovice položimo na žar in pečemo na srednji temperaturi 2 minuti na vsaki strani oz. da malce porjavijo. Rahlo jih solimo in popramo.
4
Na servirni pladenj naložimo kruhke z gorgonzolo, narezane paradižnike in pečeno solato, ki jo prelijemo z majonezno omako.
Oceni