Clafoutis s češnjami
Sestavine
- 150 g moke
- 250 ml mleka
- 2 jajci
- 300 g češenj
- 2 žlici češnjevega žganja
- 40 g sladkorja
- 20 g masla
- 20 g drobtin
- 50 g nugatove mase
- maščoba za modelčke
- 4 kepice vaniljevega sladoleda
Uvod
- Kategorija: Pomlad
- Količina: 4 osebe
- Hranilna vrednost: 438 kcal/osebo
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 60 minut
Z metlico gladko razmešamo moko, mleko in ščepec soli. Eno jajce ločimo. Rumenjak in drugo jajce zamešamo v mleko in pustimo testo počivati 20 minut. Češnje izkoščičimo in mariniramo v češnjevem žganju.
Maslo raztopimo. Beljak trdo stepemo s ščepcem sladkorja in 30 g sladkorja ter vmešamo v testo. Nato vmešamo še stopljeno maslo. Pečico segrejemo na 200 stopinj. V majhni ponvi pražimo preostali sladkor in drobtine 2 minuti. Nugat raztopimo v vodni kopeli in vlijemo v dresirno vrečko.
Štiri ognjevarne modelčke (premer 12 cm) namastimo in napolnimo s testom. Na maso nabrizgamo nugat, potresemo z odcejenimi češnjami ter sladkornimi drobtinami in pečemo na drugi rešetki od spodaj 10 do 15 minut. Takoj ponudimo s sladoledom.