Clafoutis s svežimi figami
Sestavine
- 100 g masla
- 75 g moke
- 60 g sladkorja
- 150 g mletih mandljev
- 8 vejic timijana
- muškatni orešček
- sol
- 2 jajci
- 150 ml sladke smetane
- 6 svežih fig
- 2 žlici pinjol
- 15 g masla
- vanilijev sladoled

Uvod
- Kategorija: Poletje
- Količina: 4 osebe
- Hranilna vrednost: 750 kcal/osebo
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 40 minut
Postopek
1
Pečico segrejemo na 200 stopinj. Za testo v kozici počasi raztopimo 80 g masla in ga ohladimo. 4 vejice timijana osmukamo in lističe sesekljamo. V skledi zmešamo moko, sladkor, mandlje, sesekljani timijan, ščepec muškata in soli.
2
Jajci in smetano razžvrkljamo in skupaj s stopljenim maslom zamešamo v moko. Fige razrežemo na četrtine. Ognjevarne modelčke (premer 12 cm) namastimo z 20 g mehkega masla.
3
Testo vlijemo v namaščene modelčke, nanj porazdelimo narezane fige ter potresemo s pinjolami in koščki masla. Pečemo na drugi rešetki od spodaj 20 do 25 minut. Pečene narastke pustimo malce ohladiti in postrežemo z vanilijevim sladoledom.
Oceni