Čokolada, kava in oreščki
Sestavine
- 200 g temne čokolade (60 %)
- 350 ml mleka
- 150 ml močne kave
- 1 bio pomaranča
- 3 rumenjaki
- 40 g sladkorja
- 2 žlici jedilnega škroba
- 60 g mešanih oreščkov (lešniki, indijski oreščki, ameriški orehi)
- 2 žlici sladke smetane

Uvod
- Kategorija: Zima
- Količina: 4 osebe
- Hranilna vrednost: 515 kcal/osebo
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 35 minut (+ čas za hlajenje)
Čokolado drobno sesekljamo. Rumenjake in sladkor penasto umešamo ter zmešamo s 4 žlicami mleka, in jedilnim škrobom. Pomarančno lupino fino nastrgamo.
Preostalo mleko, kavo, 100 g čokolade in 1/2 žličke pomarančne lupine zavremo, tako da se čokolada stopi. Čokoladno mleko prelijemo preko jajčne kreme in vse skupaj zlijemo nazaj v lonec.
Med mešanjem kremo segrevamo da zavre in se zgosti. Nalijemo jo v servirne skodelice in postavimo na hladno za najmanj 2 uri, še bolje preko noči.
Pred serviranjem oreščke grobo narežemo in zmešamo s 30 g narezane čokolade. Preostalo čokolado (70 g) in sladko smetano segrevamo v kozici nad soparo toliko časa, da dobimo gladko omako.
Kremo v skodelicah potresemo s čokoladnimi oreščki, prelijemo s čokoladno omako in takoj serviramo.