Čokoladna panakota in bučni kompot
Sestavine
- 400 ml kokosovega mleka (nesladkanega)
- 50 ml kokosovega likerja
- 60 g kokosovega sladkorja
- 3 listi želatine
- 100 g temne čokolade (60 %)
- 300 g muškatne buče
- 1 žlica olja
- 100 g želirnega sladkorja 3:1
- 1 limeta
- ¼ žličke cimeta
- 90 g trdih karamelnih bonbonov
- 3 žlice bučnih semen
- nahobljana čokolada

Uvod
- Kategorija: Jesen
- Količina: 4 osebe
- Hranilna vrednost: 415 kcal/osebo
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 40 minut (+ 4 ure za hlajenje)
Želatino namočimo v mrzli vodi. Zavremo kokosovo mleko, liker in sladkor ter kuhamo 5 minut. Vmešamo ožeto želatino in jo raztopimo. Čokolado drobno narežemo in raztopimo v vročem mleku. S čokoladno maso napolnimo modelčke in jih postavimo v hladilnik za najmanj 4 ure.
Bučo olupimo in narežemo na majhne kocke (5 mm). V loncu segrejemo olje, dodamo narezano bučo in pražimo na majhni temperaturi 3 minute. Vmešamo želirni sladkor in limetin sok ter kuhamo na srednji temperaturi 15 do 20 minut. Na koncu vmešamo še cimet in kompot pustimo ohladiti.
Za krokant segrejemo pečico na žar funkciji. Karamelne bonbone v blenderju zmeljemo v prah. Bučna semena fino sesekljamo. Na pekač položimo silikonsko podlago za pečenje in nanjo s pomočjo cedila enakomerno potresemo karamelni prah. Nanj nato potresemo bučna semena in pekač postavimo pod vroči žar v pečici za 1 minuto. Krokant pustimo ohladiti, ga previdno ločimo od silikonske podlage in nato nalomimo na večje kose.
Na servirne krožnike naložimo bučni kompot. Puding z nožem previdno ločimo od roba modelčka. Modelčke postavimo v vročo vodo za 10 sekund (pazimo, da je voda samo do tričetrt višine) in nato zvrnemo puding na bučni kompot. Okrasimo s krokantom in potresemo z nahobljano čokolado.