Čokoladna rezina z brusnicami
Sestavine
- 190 g moke
- 250 g masla
- 70 g sladkorja v prahu
- 3 rumenjaki
- 1 žlica medu
- sol
- 260 g temne čokolade (70 %)
- 100 g sladkorja
- 4 jajca
- brusnični kompot

Moko, 75 g masla, sladkor v prahu, rumenjake, med in ščepec soli hitro zgnetemo v gladko testo, ga zavijemo v prozorno folijo in postavimo v hladilnik za 20 minut.
Pečico segrejemo na 180 stopinj. Testo tanko razvaljamo v velikost 24 x 20 cm. Pekač enake velikosti obložimo s peki papirjem in nanj položimo razvaljano testo. Večkrat ga prebodemo z vilico in pečemo v sredini pečice 10 do 12 minut.
Pečeno testo vzamemo iz pečice in zmanjšamo temperaturo na 120 stopinj. Za nadev čokolado skupaj s preostalim maslom raztopimo v posodi na soparo. Vmešamo 140 ml tople vode.
Jajca in sladkor gladko zmešamo z metlico (ne stepamo). Jajčno maso zamešamo v stopljeno čokolado in nadev vlijemo na testo v pekaču. Pečemo v sredini pečice 45 minut.
Pečeno pecivo pustimo malce ohladiti, ga narežemo na poljubno velike kose in na vsak kos damo 1/2 žličke brusnične marmelade.