Čokoladna torta caprese
Sestavine
- 100 g slanega masla
- 100 g navadnega masla
- 200 g olupljenih mandljev
- 200 g temne čokolade (70 %)
- 4 jajca
- 200 g finega sladkorja
- vanilijev sladoled

Uvod
- Kategorija: Jesen, Zima
- Količina: 12 kosov
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 1 ura 15 minut
Pečico segrejemo na 180 stopinj. Mandlje stresemo na velik pekač in postavimo v sredino pečice za 10 minut, da rahlo porjavijo. Pečene mandlje ohladimo in jih nato grobo zmeljemo v sekljalniku.
Nalomljeno čokolado in maslo stopimo v skledi nad soparo ter rahlo ohladimo. Jajca ločimo. Rumenjake in sladkor stepamo z mešalnikom 5 do 7 minut. V drugi skledi beljake stepemo v trdi sneg.
V rumenjake zamešamo stopljeno čokolado z maaslom. Dodamo mlete mandlje in na koncu še sneg beljakov. Model za torto (premer 20 cm) dobro namstimo in vanj porazdelimo čokoladno testo. Pečemo v sredini pečice 35 minut.
Torto pustimo popolnoma ohladiti. Dekorativno jo potresemo s sladkorjem v prahu in narežemo na manjše kose. Po želji lahko zraven postrežemo vanilijev sladoled.