Čokoladni brownies s skuto
Sestavine
- ČOKOLADNO TESTO
- 150 g temne čokolade (60 %)
- 150 g masla
- 2 jajci
- 100 g rjavega sladkorja
- sol
- 125 g moke
- 1 žlička pecilnega praška
- 1 žlica kakava v prahu
- SKUTINA MASA
- 400 g pasirane skute
- 100 g sladke smetane
- 2 jajci
- 50 g sladkorja v prahu
- 1 žlica praška za vanilijev puding
Uvod
Brownies so ameriški čokoladni kolački, zrezani na kocke. Med gosto čokoladno testo, ki je brez pecilnega praška in ne vzhaja, zato je zbito, vendar zaradi velikega deleža čokolade vseeno sočno, so ponavadi za nasprotje dodani sesekljani lešniki. Ampak nasprotje je lahko tudi barvno. Tako so nastali dvobarvni brownieji s skuto, malo drugačni, a enako sočni.
- Kategorija: Jesen
- Količina: 20 kosov
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 1 ura
Pečico segrejemo na 170 stopinj. Kvadratni model za pečenje (24 x 24 cm) obložimo s papirjem za peko. Čokolado sesekljamo in skupaj z maslom stopimo nad vročo vodno kopeljo. Rahlo ohladimo.
Jajci, rjavi sladkor in ščepec soli kremasto stepemo. Vmešamo stopljeno čokolado z maslom. Moko, pecilni prašek in kakav v prahu premešamo in zamešamo v kremo.
Skuto, smetano, jajci, sladkor v prahu in prašek za vanilijev puding gladko zmešamo. Čokoladno testo in skutino maso po žlicah izmenično nalagamo v model in z vilicami z mešanjem marmoriramo. Brownies pečemo v sredini pečice 40 minut, pustimo popolnoma ohladiti in nato narežemo na majhne kocke.