Čokoladni creme brulee in sezamov krokant
Sestavine
- 100 g temne čokolade (60 %)
- 100 g mlečne čokolade
- 150 g sladke smetane
- 100 g mleka
- 4 rumenjaki
- 4 žlice rjavega sladkorja
- 50 g belega sladkorja
- 2 žlici sezama

Uvod
- Kategorija: Pomlad
- Količina: 4 osebe
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 1 ura (+ čas za hlajenje)
Pečico segrejemo na 140 stopinj. Čokolado grobo sesekljamo in stresemo v skledo. Mleko in smetano zavremo, prelijemo po čokoladi in pustimo stati 3 minute. Nato čokolado temeljito zmešamo v gladko kremo. Vanjo z metlico postopoma vmešamo rumenjake (enega za drugim).
Čokoladno kremo nalijemo v keramične ognjevarne modelčke (ca. 150 ml) in jih postavimo v globoki pekač. V pekač nalijemo do polovice vročo vodo in ga postavimo v pečico za 35 minut. Kremo ohladimo in jo nato postavimo v hladilnik za najmanj 4 ure.
Pekač obložimo s papirjem za peko. Beli sladkor svetlo rjavo karameliziramo, vmešamo sezam in maso takoj stresemo na pekač. Tanko jo razmažemo s kotno paleto in ohladimo. Ohlajeni krokant nalomimo na večje kose.
Ohlajene kreme enakomerno potresemo z rjavim sladkorjem in hrustljavo karameliziramo z ročnim gorilnikom. Serviramo jih s sezamovim krokantom.