Sestavine

  • 200 g temne čokolade (70 %)
  • 4 žlice karamelne omake Dulche de Leche
  • 4 jajca
  • 60 g sladkorja
  • piškoti z mandlji (cantuccini, domači prijatelj)

Uvod

Za dulce de leche ime pove vse, mlečno sladko, torej mlečna karamela. Lahko jo naredimo sami, a tudi kupljena (Spar, premium) je vredna, da sami iz dulce de leche, mlečne karamelne omake, raje naredimo čokoladni flan (Nigel Slater, pri katerem smo našli recept, je Anglež, zato mu pravi puding).

Pod tanko skorjo se skriva gosta čokoladna krema, ki kar kliče, da v njej omehčamo trde domače prijatelje (cantuccini kekse). Ta čokoladni flan je kot da bi najboljšo vročo čokolado dali v pečico in iz nje dobili najboljši čokoladni kolač (moelleux) s tekočo sredico. A to še ni vse, saj ni tako dober le takoj, ko je še vroč, temveč tudi drugi dan, ko je kot najboljši čokoladni mousse....

  • Kategorija: Zima
  • Količina: 4 osebe
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 30 minut
 
Postopek
1

Pečico segrejemo na 160 stopinj. Čokolado nalomimo na manjše kose, jo stresemo v kovinsko skledo ter postavimo nad lonec z vrelo vodo. Čokolado brez mešanja segrevamo toliko časa, da se stopi. V stopljeno čokolado previdno zamešamo karamelno kremo.

2

Jajca in sladkor stepamo do penaste kreme in vanjo s spatulo zamešamo čokoladno kremo. S kremo napolnimo porcelanaste modele za narastke, jih postavimo v globok pekač, vanj do polovice modelov nalijemo vročo vodo in ga postavimo v sredino pečice za 20 minut. Serviramo vroče s piškoti.

Oceni
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars (No Ratings Yet)