Čokoladni flan dulce de leche
Sestavine
- 200 g temne čokolade (70 %)
- 4 žlice karamelne omake Dulche de Leche
- 4 jajca
- 60 g sladkorja
- piškoti z mandlji (cantuccini, domači prijatelj)
Postopek
1
Pečico segrejemo na 160 stopinj. Čokolado nalomimo na manjše kose, jo stresemo v kovinsko skledo ter postavimo nad lonec z vrelo vodo. Čokolado brez mešanja segrevamo toliko časa, da se stopi. V stopljeno čokolado previdno zamešamo karamelno kremo.
2
Jajca in sladkor stepamo do penaste kreme in vanjo s spatulo zamešamo čokoladno kremo. S kremo napolnimo porcelanaste modele za narastke, jih postavimo v globok pekač, vanj do polovice modelov nalijemo vročo vodo in ga postavimo v sredino pečice za 20 minut. Serviramo vroče s piškoti.
Oceni