Čokoladni flan z amaretti piškoti
Sestavine
- 220 g sladkorja
- 125 g amaretti piškotov
- 500 ml mleka
- 40 g kakava v prahu
- 4 jajca
- 1 žlica ruma
- 6 orehovih jedrc

V kozici počasi segrejemo 150 g sladkorja in ga karameliziramo do zlato rjave barve. Karamelo porazdelimo v šest ognjevarnih posodic (a 125 ml). Pečico segrejemo na 120 stopinj.
Piškote stresemo v vrečko za zamrzovanje in jih z valjarjem za testo zdrobimo. V posodi z metlico zmešamo mleko, jajca, rum in 70 g sladkorja. Nato vmešamo še kakav in zdrobljene piškote.
Z jajčno maso napolnimo posodice, jih postavimo v globoki pekač in do dveh tretjin vanj nalijemo vročo vodo. Pekač postavimo v pečico na drugo rešetko od spodaj za 1 uro in 15 minut. Posodice pustimo rahlo ohladiti in jih nato postavimov hladilnik za najmanj 4 ure.
Pred serviranjem z nožem ločimo flan od posodice in jo do polovice potopimo v vročo vodo, da se karamelno dno raztopi. Zvrnemo ga na krožnik in na vrh damo celi oreh.