Čokoladni kolač in slivov sorbet
Sestavine
- 300 g sliv
- 150 g vloženih pečenih sliv (ali brusnične marmelade)
- 1 limeta
- 3 žlice vaniljevega sladkorja
- 150 g temne 60 % čokolade
- 1 breskev
- 100 g masla
- 3 jajca
- 50 g sladkorja
- sol
- 2 žlici moke

Uvod
- Kategorija: Poletje
- Količina: 8 kosov
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 1 ura 20 minut (+ 2 uri za zamrzovanje)
Slive umijemo, razpolovimo, odstranimo peške in jih skupaj s pečenimi slivami, sokom limete in vaniljevim sladkorjem fino zmiksamo v blenderju ali s paličnim mešalnikom. Pire vlijemo v plitvo posodo in postavimo v zamrzovalnik za najmanj 2 uri.
Pčeico segrejemo na 160 stopinj. Breskev olupimo, razpolovimo, odstranimo peško in narežemo na majhne kocke. Model za tarte ali tortni model (premer 22 cm) obložimo s peki papirjem.
Čokolado narežemo na manjše kose in jo skupaj z maslom stopimo v vodni kopeli (v skledi nad kozico z vodo, ki rahlo vre).
Jajca, sladkor in šečpec soli stepamo z mešalnikom 5 minut. Nato vmešamo najprej stopljeno čokolado in maslo, potem moko in na koncu še narezano breskev. Z maso napolnimo pripravljeni model in pečemo v sredini pečice 30 minut.
Kolač postavimo na rešetko in ga pustimo ohladiti v modelu. Ohlajenega narežemo na kose, na vrh vsakega damo kepico slivovega sorbeta in takoj ponudimo.