Sestavine

  • 300 g kuskusa
  • 180 g temne čokolade (60 %)
  • 2 žlici kokosovega sladkorja
  • skodelica svežih malin
  • 8 žlici karamelne omake
  • maline za okrasitev

Uvod

Kuskus za sladico! S čokolado, malinami in karamelo iz kozjega mleka. Hitro gotovo, lahko in drugačno. Sladica, ki ne potrebuje pečice, a je vseeno (kot) čokoladni kolač, brez katerega ne zdrži noben poletni večer, ko popoldanska nevihta ohladi ozračje, da končno lahko zadihamo.

Če karamela ni iz kozjega mleka, bo dobra tudi iz kravjega, če ni karamela, je lahko tudi smetana, če ni malin, je lahko tudi ribez, če ni poletje, bodo pozimi pač banane, če ni večerja, bo za zajtrk manj sladko, le če ni kuskusa, se smisel izgubi....

  • Kategorija: Poletje
  • Količina: 6 oseb
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 15 minut (+ 30 minut za hlajenje)
 
Postopek
1

Kuskus skuhamo po navodilu na embalaži (z malce več vode, da ni presuh). Kozico odstavimo s štedilnika in dodamo nadrobljeno čokolado ter mešamo toliko časa, da se stopi. Na koncu vmešamo še sladkor. V servirne obode na krožnikih naložimo kuskus in ohladimo.

2

Maline grobo pretlačimo z vilico. Previdno odstranimo obode in kuskus po vrhu prelijemo s pretlačenimi malinami. Pokapljamo s karamelno omako in okrasimo s celimi malinami.

Oceni