Čokoladni mousse iz ganacha
Sestavine
- 200 g temne čokolade (70 %)
- 250 ml sladke smetane
- 1 jajce
- 30 ml likerja Grand Marnier
- stepena sladka smetana

Uvod
- Kategorija: Jesen, Poletje, Zima
- Količina: 4 osebe
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 40 minut (+ 2 uri za hlajenje)
Postopek
1
Čokolado nalomimo na majhne kose in stresemo v mešalnik (blender). V majhnem loncu zavremo sladko smetano, prelijemo čokolado in miksamo, da se čokolada raztopi. Dodamo jajce, mešalnik pokrijemo in zmiksamo.
2
V čokoladno kremo zamešamo grand marnier in napolnimo skodelice. Kremo postavimo v hladilnik za najmanj 2 uri. Pred serviranjem pustimo kremo na sobni temperaturi najmanj 30 minut. Postrežemo jo lahko s svežimi malinami, stepeno smetano ali marelicami v sirupu.
Oceni