Čokoladni narastek z dulce de leche
Sestavine
- 200 g temne čokolade (70%)
- 4 žlice karamelne kreme Dulche de Leche
- 4 jajca
- 100 g sladkorja
- mandljevi piškoti Cantuccini
Postopek
1
Pečico segrejemo na 160 stopinj. Čokolado nalomimo na majhne kose in jo raztopimo v skledi, ki smo jo postavili na lonec z vročo vodo. V stopljeno čokolado previdno zamešamo karamelno kremo (ne mešamo predolgo, samo tri do štiri kroge z žlico).
2
Jajca in sladkor v mešalniku penasto stepemo in v jajčno kremo zamešamo stopljeno čokolado. S kremo napolnimo keramične ali steklene modelčke za pečenje. Naložimo jih v globoki pekač, do polovice posodic dolijemo vročo vodo in pekač postavimo v sredino pečice za 20 minut.
3
Pečen čokoladni puding postrežemo kar v modelčku in zraven dodamo še cantuccinije.
Oceni