Sestavine

  • 200 g temne čokolade (70%)
  • 4 žlice karamelne kreme Dulche de Leche
  • 4 jajca
  • 100 g sladkorja
  • mandljevi piškoti Cantuccini

Uvod

Hm, tukaj smo pred dilemo … Naj vam povemo? Naj objavimo recept, ki potem ne bo več le naš? Naj vam priznamo, da je tako preprosto speči čokoladni narastek z ”lavino” sredico? Naj vam prepustimo vso slavo, ko boste presenetili svoje goste, ki ”še nikoli niso jedli tako dobrega čokoladnega narastka”?

Zato pa je Šola okusov! Da se v njej naučite, kako preprosto se da skuhati najboljše jedi!...

  • Kategorija: Jesen, Zima
  • Količina: 4 osebe
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 40 minut
 
Postopek
1

Pečico segrejemo na 160 stopinj. Čokolado nalomimo na majhne kose in jo raztopimo v skledi, ki smo jo postavili na lonec z vročo vodo. V stopljeno čokolado previdno zamešamo karamelno kremo (ne mešamo predolgo, samo tri do štiri kroge z žlico).

2

Jajca in sladkor v mešalniku penasto stepemo in v jajčno kremo zamešamo stopljeno čokolado. S kremo napolnimo keramične ali steklene modelčke za pečenje. Naložimo jih v globoki pekač, do polovice posodic dolijemo vročo vodo in pekač postavimo v sredino pečice za 20 minut.

3

Pečen čokoladni puding postrežemo kar v modelčku in zraven dodamo še cantuccinije.

Oceni