Čokoladni puding in domači prijatelj
Sestavine
- 60 ml ruma
- 1 žlica sladkorja
- 2 žlici rozin
- 80 g piškotov domači prijatelj (ali piškotov Cantuccini)
- 4 žlice borovnic
- 60 g temne čokolade 60 %
- 15 g kakava v prahu
- 12 g jedilnega škroba
- 200 g sladke smetane
- 2 rumenjaka
- 35 g sladkorja
- 200 ml mleka
- sol
- 150 ml sladke smetane
- 2 žlici nahobljane čokolade

Uvod
- Kategorija: Jesen, Zima
- Količina: 4 osebe
- Hranilna vrednost: 555 kcal/osebo
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 40 minut
Rum, 30 ml vode, žlico sladkorja in rozine zavremo v majhnem loncu in kuhamo 1 minuto. Pustimo ohladiti. Piškote grobo zdrobimo. V kozarce naložimo piškote, rozine z malo tekočine in borovnice.
Čokolado sesekljamo. V skledi zmešamo kakav v prahu in jedilni škrob. Med mešanjem z metlico dolivamo smetano, da dobimo gladko maso.
Rumenjaka in sladkor penasto umešamo in zamešamo v smetano. Mleko in ščepec soli zavremo in med mešanjem z metlico počasi dolijemo v smetano. Vse skupaj prelijemo nazaj v lonec, počasi zavremo in kuhamo na majhni temperaturi 2 minuti.
Lonec s pudingom odstavimo s štedilnika, vanj stresemo sesekljano čokolado in mešamo toliko časa, da se raztopi. Puding nalijemo v pripravljene kozarce in pustimo ohladiti. Pred serviranjem sladko smetano stepemo in z njo premažemo puding. Okrasimo z borovnicami in nahobljano čokolado.