Čokoladni kolač s pistacijami
Sestavine
- 150 g temne čokolade
- 135 g masla
- 3 jajca
- 50 g sladkorja
- 50 g moke
- 4 žlice sesekljanih pistacij
- sveže jagode

Pečico segrejemo na 180 stopinj. Modelčke (125 ml) namastimo z maslom in vsakega potresemo z žlico pistacij ter jih s prsti malce pritisnemo na stene modela. Postavimo jih v hladilnik.
Na manjše kose narežemo 75 g 60 % čokolade in 75 g 70 % čokolade. V posodi nad soparo (vodna kopel) segrevamo čokolado in na kocke narezano maslo, da dobimo gosto kremo.
Jajca in sladkor penasto umešamo. Stopljeno čokolado in moko previdno zamešamo v jajčno kremo. S čokoladno maso napolnimo modelčke in jih postavimo v ogreto pečico za 10 do 12 minut. Puding je pečen, ko se na vrhu pokažejo razpoke v skorjici.
Modelčke vzamemo iz pečice in puding pustimo stati 2 minuti. Jagode narežemo na rezine, nekaj pa jih zmiksamo v pire. Čokoladne kolačke zvrnemo na krožnike, okrasimo z jagodami in pirejem ter takoj serviramo.