Črna polenta z kozicami
Sestavine
- 100 g koruznega zdroba
- sol
- 1 žlička sipinega črnila
- 2 jajci
- pest rukole
- 150 g zmrznjenih kuhanih kozic
- 3 žlice majoneze
- limonov sok
- črni poper
- 2 žlici olivnega olja

Uvod
- Kategorija: Poletje, Pomlad
- Količina: 8 kosov
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 40 minut (+ čas za mariniranje)
V loncu zavremo 400 ml vode, rahlo solimo in vanjo z metlico zamešamo koruzni zdrob. Polento med stalnim mešanjem kuhamo na majhni temperaturi 25 minut. Na koncu vanjo zamešamo sipino črnilo.
Desko za rezanje oplaknemo z mrzlo vodo in nanjo stresemo kuhano polento ter jo s paleto razmažemo 1 cm debelo v pravokotnik. Postavimo v hladilnik za najmanj 2 uri.
Pred serviranjem očistimo rukolo in jo narežemo na trakove. Kozice odtajamo, dobro iztisnemo vodo in osušimo s kuhinjskim papirjem. Jajci kuhamo v vreli vodi 10 minut, ju prelijemo z mrzlo vodo in olupimo.
Pečico segrejemo na 250 stopinj. Polento narežemo na pravokotnike 6 x 4 cm in jih naložimo na peki papir na pekač. Pokapljamo jih z olivnim oljem in postavimo v pečico za 7 do 10 minut.
Medtem zmešamo kozice, rukolo in majonezo ter začinimo s soljo, poprom in limonovim sokom. Jajci narežemo na rezine. Vsak kos polente obložimo z jajčno rezino in nanjo naložimo kozice v majonezi.