Cruffini s hruškami
Sestavine
- 1 zavitek kvašenega listnatega testa (Tante Fanny Plunderteig)
- 2 srednje veliki hruški
- 50 g masla
- 20 g rjavega sladkorja
- 2 žlici mletih mandljev
- 2 žlički cimeta
- 1 jajce
- 1 žlica mleka
- 1 žlica sladkorja

Pečico segrejemo na 170 stopinj in vključimo ventilatorsko funkcijo. V vdolbine pekača za mafine naložimo papirnate modelčke za mafine. Zmešamo beli sladkor in žličko cimeta.
Hruški olupimo, izrežemo peške in narežemo na 5 mm velike kocke. V manjši kozici segrejemo maslo, dodamo narezane hruške in dušimo na majhni temperaturi 3 minute. Potresemo z rjavim sladkorjem, mandlji in žličko cimeta ter dušimo še 5 minut oz. da se hruške zmehčajo.
Testo odvijemo tako, da je dolga stran paralelno z delovno površino. Potresemo ga s hruškami in pri tem pustimo zgoraj 3 cm prosti rob. Testo zvijemo od spodaj navzgor in nato valj razrežemo na 4 cm široke rezine.
Naložimo jih v papirnate modelčke s prerezano stranjo navzgor. Razžvrkljamo jajce in mleko ter premažemo cruffine. Pečemo jih v sredini pečice 20 do 25 minut oz. do zlato rjave barve. Pečenim odstranimo papirnati ovoj, jih potresemo s cimetovim sladkorjem in ponudimo še tople.