Crumble in makadamija
Sestavine
- 500 g rabarbare
- 4 žlice bezgovega sirupa
- 100 ml jabolčnega soka
- 100 g sladkorja
- 100 g masla
- 50 g makadamija oreščkov (praženi in soljeni)
- 120 g moke
- 40 g rjavega sladkorja
- vanilijev sladoled

Postopek
1
Pečico segrejemo na 180 stopinj. Rabarbaro očistimo in narežemo na 4 cm dolge kose. Skupaj s sirupom, jabolčnim sokom in 60 g sladkorja jo zavremo v širokem loncu in kuhamo pokrito na majhni vročini 2 do 3 minute. Ognjevarne modele (premer 13 cm) namastimo z 20 g masla in vanje porazdelimo kuhano rabarbaro.
2
Preostalo maslo stopimo in rahlo ohladimo. Makadamija oreščke grobo sesekljamo. Zmešamo moko, preostali sladkor in rjavi sladkor, dolijemo maslo, dodamo oreške in vse skupaj z rokami zgnetemo v večje drobtine. Z njimi potresemo rabarbaro v modelih in jih postavimo na drugo rešetko od spodaj za 25 do 30 minut. Pustimo malce ohladiti in ponudimo še mlačno s kepico sladoleda.
Oceni