Sestavine

  • TESTO
  • 150 g mehkega masla
  • 120 g sladkorja
  • 1 žlička vanilijeve paste
  • 3 jajca
  • 110 g creme fraiche
  • sok 1 limete
  • 100 g moke
  • 100 g mletih mandljev
  • 50 g kokosovih kosmičev
  • 1 in 1/2 žličke pecilnega praška
  • 120 g robid
  • KREMA
  • 50 g mehkega masla
  • 1/2 žličke vanilijeve paste
  • 170 g svežega sira (npr. Spar bio)
  • 80 g sladkorja v prahu

Uvod

Cupcakes so modni kolački, s pisanimi nabrizganimi, čopastimi kapami. Mafini z lepotnim dodatkom ... Ampak dobri! Zato se jim tudi v Šoli okusov ne moremo izogniti. Vseeno pa vam prišepnemo, da jih specite dovolj še za jutri. Potem bodo prvi dan s kapo kot cupcakes kolački, drugi dan pa brez kape kot kolački mafini. Pa da okusimo, kateri je boljši!...

  • Kategorija: Poletje
  • Količina: 12 kosov
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 1 ura
 
Postopek
1

Pečico segrejemo na 180 stopinj. Vdolbine pekača za mafine dobro namastimo. Maslo, sladkor in vanilijevo pasto kremasto stepemo. Nato med mešanjem dodamo jajca enega za drugim, creme fraiche in limetin sok.

2

V skledi zmešamo moko, mandlje, kokosove kosmiče in pecilni prašek ter vse skupaj hitro zamešamo v jajčno kremo. S testom do 2/3 napolnimo vdolbine, v vsako damo 4 robide in jih rahlo potisnemo v testo. Mafine pečemo v sredini pečice 20 minut.

3

Pečene mafine rahlo ohladimo v pekaču, nato jih previdno preložimo na rešetko in pustimo ohladiti. Maslo in vanilijevo pasto kremasto stepemo ter vanj zamešamo sir in sladkor v prahu. S kremo napolnimo dresirno vrečko in jo nabrizgamo na ohlajene mafine. Na vrh položimo robido in takoj serviramo.

Oceni