Cvetačni blini s postrvjim kaviarjem
Sestavine
- 250 g cvetače
- sol, črni poper
- 2 jajci
- 10 g svežega kvasa
- 100 g moke
- kajenski poper
- muškatni orešček
- 3 žlice drobno narezanega drobnjaka
- 150 g creme fraiche
- 1 žlička limetinega soka
- 70 g ghee masla
- postrvji kaviar (ribogojnica Zupan)

Uvod
- Kategorija: Poletje, Pomlad
- Količina: 18 kom
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 45 minut
- Priporočeno vino: penina Blanc de Noir 2016, Bjana
Cvetačo razdelimo na majhne cvetove, stresemo v vrelo slano vodo in kuhamo do mehkega 12 do 15 minut. Kuhano cvetačo dobro odcedimo, osušimo s kuhinjskim papirjem in s paličnim mešalnikom gladko pretlačimo.
Jajci ločimo na rumenjaka in beljaka. Kvas raztopimo v 75 ml tople vode, mu dodamo rumenjaka in moko, previdno premešamo in na koncu v maso zamešamo še cvetačni pire.
Beljaka s ščepcem soli stepemo v trdi sneg in ga previdno zamešamo v testo. Začinimo s soljo, kajenskim poprom in muškatnim oreščkom. Posodo pokrijemo s krpo in testo pustimo vzhajati 30 minut.
Medtem v creme fraiche zamešamo 2 žlici drobnjaka in limetin sok ter solimo.
V veliki ponvi segrejemo ghee maslo. Z žlico zajamemo testo, ga previdno zlijemo v ponev in malce poravnamo, da dobimo krog s premerom največ 4 do 5 cm. Tako naložimo v ponev 9 blinov in jih pečemo na srednji temperaturi do zlato rjave barve. Pečene odcedimo na kuhinjskem papirju.
Postopek pečenja ponovimo še z drugo polovico testa. Na pečene bline damo kupček drobnjakove smetane in po njej potresemo postrvji kaviar in narezani drobnjak. Serviramo še tople.