Dimljena postrv in pečena solata
Sestavine
- 1 velika postrv (ca. 600 g, Ribogojnica Špegelj)
- 100 g polnomastnega jogurta
- 1 žlička wasabi paste
- sol, poper
- 2 majhni glavi romana solate
- 4 žlice oljčnega olja
Uvod
- Kategorija: Poletje
- Količina: 2 osebi
- Hranilna vrednost: 385 kcal/osebo
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 2 uri
Postrv umijemo, obrišemo do suhega, začinimo s soljo in sveže mletim poprom ter v trebuh damo nekaj vejic svežega luštreka.
Žar ali smoker pripravimo za dimljenje pri temperaturi 100 do 130 stopinj, uporabimo pa sekance jablane. Vanj položimo pripravljeno postrv in jo dimimo 90 minut.
Medtem z metlico gladko zmešamo jogurt in wasabi pasto ter rahlo solimo. Solato očistimo in po dolgem razpolovimo. Premažemo jo z oljem, solimo in popramo ter na hitro opečemo v vroči teflonski ponvi na obeh straneh.
Pečeno solato pred serviranjem pokapljamo z jogurtovim prelivom, preostalega serviramo posebej. Dimljeni postrvi odstranimo kožo, jo filiramo in serviramo s pečeno solato in po želji z maslenim kuhanim krompirjem.