Dimljena postrv kot karpačo
Sestavine
- 1 file dimljene postrvi (Domačija Novak)
- mlade redkvice
- vloženi čemaževi cvetovi
- poganjki divjega hmelja
- 1 limeta
- oljno olje Jenko
- solni cvet

Uvod
- Kategorija: On zanjo, Pomlad
- Količina: 4 osebe
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 15 minut
Postopek
1
File dimljene postrvi je očistil (odstranil kožo in morebitne kosti) ter ga narezal na zelo tanke rezine. Redkvice je narezal na drobne kocke. Poganjke divjega hmelja je blanširal v slani vodi 10 sekund, jih prelil z mrzlo vodo in osušil.
2
Na krožnike je naložil rezine postvi, jih pokapljal z limetinim sokom in oljčnim oljem ter rahlo solil s solnim cvetom. Po vrhu je potresel narezano redkvico, vložene čemaževe cvetove in divji hmelj. Zraven je postregel brioš s koprivnim pestom.
Oceni